Synchronisaties

Productsynchronisatie: toevoegen, wijzigen of verwijderen van producten - iedere 60 minuten.

Voorraadsynchronisatie: iedere 20 minuten mits er wijzigingen zijn.

Kanaal configureren.

Na het aanmaken van het kanaal voor Marktplaats dien je een aantal stappen te doorlopen om je producten op Marktplaats te plaatsen.

Via Kanalen -> Marktplaats configureer je de instellingen van je AdMarkt account.

Hier kun je de basiszaken van een advertentie aanvullen zoals leverkosten, levertijden, telefoonnummer en de advertentie footer.

Zet in deze footer de belangrijke zaken over je shop, eventueel met bulletpoints en experimenteer hiermee.

Maken van advertenties

Advertenties maak je aan door middel van mappinggroepen.

Ga hiervoor in EffectConnect links in het menu naar 'mapping' en kies voor de tegel van Marktplaats.

1. Klik op de blauwe knop met '+ Mapping aanmaken' om een nieuwe mapping aan te maken
  2. Selecteer een of meerdere categorieën uit je webshop en plaats ze in een passende productgroep in het vak 'Marktplaats categorie'

image

3. Ga naar de mappinggroep (door op 'opslaan' te klikken) om hier informatie aan te vullen.
    Wanneer je met je muis over ''CPC'' gaat zie je de minimale klikprijs voor de advertentie binnen de productgroep. Dit mag je natuurlijk ook hoger instellen om dichter bij de eerste zoekresultaten te staan.

image

Je kunt de beschrijving aanvullen middels je eigen attributen. Dit is niet verplicht maar kan helpen je advertentie nog aantrekkelijker te maken. Ga met de muis op het veld ''beschrijving'' staan en klik op ''instellingen beschrijving''.

Als je een attribuut wilt toevoegen, klik dan op ''eigen waarde gebruiken'' en sla de configuratie op.

image

4. Als je klaar bent met de mapping kun je de groep opslaan. Vervolgens dien je in het overzicht van alle mappinggroepen de groep te 'bevestigen' waarmee je aangeeft dat de producten effectief online gezet mogen worden bij Marktplaats.image