EffectConnect zal voor alle producten levertijden doorsturen naar de marketplaces, dat is verplichte informatie om een product online te krijgen.

Je dient dan ook altijd een algemene levertijd aan te geven, gebruik te maken van de levertijden uit je webshop (door deze te vertalen) of op productniveau levertijden in te stellen.

Aanpassingen in levertijden worden doorgaans binnen maximaal 30 minuten zichtbaar op de marketplace.

Een algemene levertijd configureren

Een algemene levertijd configureer je altijd op kanaalniveau. Dat houdt in dat alle producten die naar het kanaal gestuurd worden deze levertijden krijgen, tenzij EffectConnect andere levertijden gevonden heeft doordat je de levertijden uit je webshop gebruikt of deze op productniveau hebt geconfigureerd. Een algemene levertijd wordt dus enkel gebruikt wanneer EffectConnect geen andere levertijd kan vinden.

Deze levertijd configureer je in je kanaalinstellingen. Deze kun je vinden door de volgende stappen te volgen:

1. Kies links in het menu voor 'kanalen'
  2. Selecteer het gewenste kanaal waarvoor je de levertijd wenst aan te passen
  3. Scroll naar beneden tot je bij het veld van 'algemene levertijd' uit komt
  4. Vul de gewenste algemene levertijd in
  5. Klik op 'opslaan'

Levertijden vanuit de webshop vertalen (levertijd mapping)

Je kunt binnen EffectConnect de levertijden uit je eigen webshop vertalen naar een levertijd die de marketplace begrijpt.

Dit is nodig omdat levertijden uit de eigen webshop niet altijd hetzelfde zijn als op bijvoorbeeld Bol.com. Zo kun je als voorbeeld in je webshop een levertijd van 10 dagen hebben, dit is echter bij de meeste marketplaces geen optie.

Om je levertijden synchroon te laten lopen met de marketplace is deze mapping nodig.

Levertijden mappen doe je via de kanaalinstellingen in EffectConnect. Deze kun je vinden door de volgende stappen te volgen:

1. Kies links in het menu voor 'kanalen'
  2. Selecteer het gewenste kanaal waarvoor je de levertijd wenst aan te passen
  3. Scroll naar beneden tot je bij het blok van 'mapping levertijden' uit komt

In dit kader dien je pér levertijd de volgende 3 kolommen in te vullen:

• Levertijd webshop: hier selecteer je de levertijd die in je webshop gebruikt wordt.
  • Levertijd kanaal, in het voorbeeld van Bol.com: hier selecteer je de levertijd die we voor het kanaal dienen te gebruiken.
  • Levertijd kanaal (geen voorraad): hier selecteer je de levertijd die we voor het kanaal dienen te gebruiken wanneer het product niet op voorraad is maar wél backorders accepteert.

In bovenstaand voorbeeld kun je zien dat de webshop levertijd 'Voor 12.00 besteld, 1-3 werkdagen levertijd.' wordt vertaald naar '2-3 werkdagen' op Bol.com.

Wanneer het product niet op voorraad is (en wel backorder accepteert) niet wordt doorgestuurd naar het kanaal.

Ben je klaar met configureren? Vergeet dan niet op 'opslaan' te klikken.

Levertijd op productniveau instellen

Je kunt in EffectConnect ook levertijden op productniveau instellen. Dit is ten alle tijde leidend ten opzichte van bovenstaande methodes.

Levertijden op productniveau instellen doe je door de volgende stappen te volgen:

1. Kies links in het menu voor 'producten' en zoek het gewenste product
    Tip: je kunt ook gebruik maken van 'Snel zoeken', dit tref je boven in het scherm aan.
  2. Als je het product geopend hebt kun je kiezen voor het tabblad van het kanaal waar je de levertijd wenst toe te passen

In dit voorbeeld nemen we het kanaal Bol.com, Amazon biedt namelijk niet de optie om levertijd op productniveau te configureren.

3. Configureer vervolgens de levertijd die je voor het kanaal wenst te gebruiken

Klik op 'opslaan' om de wijziging definitief te maken.