Met de Track&Trace mapping kun je aangeven wat EffectConnect dient te doen met orders die bepaalde zendinginformatie bevatten.

Zo kun je als voorbeeld aangeven dat orders met een Track&Trace code die begint met 3S met bezorgdienst PostNL afgemeld dienen te worden, orders die beginnen met JVGL afgemeld dienen te worden met DHL enz, enz.

Om een Track&Trace mapping te configureren doorloop je de volgende stappen:

1. Kies links in het menu voor 'orders'
  2. Kies voor 'Track & Trace Mapping', je komt dan op het overzicht uit van alle mappings die je gemaakt hebt
  3. Kies rechtsboven in het scherm voor 'nieuwe regel'
  4. Vul een eigen referentie in, dit is een titel voor eigen gebruik. Beschrijf duidelijk de inhoud van je regel
  5. Geef aan voor welk kanaal de regel zal gelden. Iedere regel is kanaalafhankelijk. Omdat iedere kanaal met eigen bezorgdiensten kan werken dien je dit voor ieder kanaal te configureren
  6. Geef aan welke logistieke partner je wenst te gebruiken wanneer de zendinginformatie aan je voorwaarden voldoet
  7. Voeg een voorwaarde toe waaraan je order dient te voldoen
  8. Klik op 'opslaan'

Voorbeeld 1: alle orders via VidaXL die een Track&Trace code hebben die begint met 3S dienen met PostNL afgemeld te worden.