Op de pagina 'queue orders' stel je regels in voor wat EffectConnect precies dient te doen met binnenkomende orders.

Zo kun je hier als voorbeeld aangeven dat testorders niet geëxporteerd mogen worden en orders met externe afhandeling (als voorbeeld 'levering via bol.com') wel geëxporteerd dienen te worden.


Om gebruik te maken van de queue regels ga je in EffectConnect links in het menu naar 'orders' en kies je voor 'queue regels'. Je zult dan de overzichtspagina te zien krijgen van al je queue regels.


Nieuwe regel aanmaken: 


  1. Ga naar 'orders' en kies voor 'queue regels'
  2. Klik rechtsboven in de overzichtspagina op 'nieuwe regel'
  3. Geef een eigen referentie op. Dit is een titel voor je zelf, omschrijf hier duidelijk de regel
  4. Geef aan voor welk type orders de regel geschikt is. Je kunt kiezen uit 'orders naar webshop' (exporteren van orders naar je bronsysteem) of 'orders naar kanaal' (zendingen en Track&Trace informatie)
  5. Geef bij 'actie' (5) aan of de order wel of niet verwerkt dient te worden wanneer deze aan de voorwaarden voldoet
  6. Geef bij de voorwaarden (laatste regel) aan wat de voorwaarden zijn voor de orders die binnen de queue regel dienen te vallen. Bijvoorbeeld enkel orders die niet geëxporteerd konden worden.


EffectConnect zal bij iedere orderupdate controleren of de order voldoet aan een queue regel. Dit gebeurt enkel reactief op nieuwe updates en niet met terugwerkende kracht.

Wanneer een order wordt geïmporteerd en geüpdatet zal EffectConnect afhankelijk van de voorwaarden reageren zoals je dit hebt ingesteld in de regels.


Voorbeeld 1: orders die via 'levering via Bol.com' afgehandeld worden niet doorsturen naar het bronsysteem (webshop)Voorbeeld 2: orders die via Cdiscount binnenkomen niet afmelden met zending informatie (verzendstatus en Track&Trace)