Door middel van de tagmanager in EffectConnect kun je 'tags' (ook wel bekend als 'labels') toekennen aan specifieke orders.

Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld specifieke orders wenst te categoriseren of kenmerken.


Om gebruik te maken van de tagmanager kies je links in het menu voor 'orders' en kies je voor 'tagmanager'.

Je kunt op deze pagina regels configureren met specifieke voorwaarden en een tag. EffectConnect zal deze regels altijd doorlopen wanneer er nieuwe orders geïmporteerd worden.


Er zijn 2 type tags. Een normale of een sticky tag. Het verschil leggen we beneden uit.


Wanneer EffectConnect een order importeert zal deze altijd controleren of een tag geschikt is voor de order.

Aan de hand van de voorwaarden die je hebt ingesteld zal EffectConnect de tag toekennen of verwijderen, afhankelijk van het type tag.


Voorbeeld 1: je wilt alle orders die nog niet verzonden zijn een tag geven (bijvoorbeeld 'nietverzonden'). Wanneer de order eenmaal wél verzonden is zal EffectConnect dit opmerken en de normale tag verwijderen, de order voldoet immers niet meer aan de voorwaarden voor de tag. Wanneer je gebruik maakt van een sticky tag zal de tag altijd blijven bestaan, al voldoet de order niet meer aan de voorwaarden. 


Tag aanmaken: 


  1. Kies op de pagina 'tagmanager' voor 'Nieuwe tag'. 
  2. Vul een eigen referentie in voor je tag, dit is een titel voor eigen gebruik. Gebruik hier een duidelijke titel voor je tag. Als voorbeeld: orders met bedrag boven €500.
  3. Geef aan of je tag een normale tag of sticky tag betreft.
  4. Geef bij de voorwaarden aan waar de order aan dient te voldoen om een tag te ontvangen. Bijvoorbeeld een order totaal boven €200.

  5. Klik vervolgens op 'opslaan'. De regel wordt dan opgeslagen. 


EffectConnect zal bij iedere binnenkomende order de tag regels doorlopen