EffectConnect biedt je de mogelijkheid om bundels aan te bieden op externe platformen. De bundels worden gebaseerd op basis van de producten die momenteel in je webshop staan.

Hoe je een bundel aanmaakt en hoe deze techniek achter de schermen werkt proberen we in deze korte handleiding duidelijk te maken.

Hoe open je de functionaliteit?

Als je ingelogd bent in EffectConnect ga je naar de pagina 'producten'. Rechtsboven in het scherm zie je een knop 'bundels' staan.

Zie je deze knop niet staan? Stuur even een mail naar support@effectconnect.com.

Wij activeren deze graag kosteloos voor je.

Als je op de knop 'bundels' hebt geklikt zul je bij het overzicht uitkomen waar al jouw bundels staan vermeldt.

Je kunt op deze pagina de bestaande bundels bewerken of verwijderen.

Bundel aanmaken

Klik rechtsboven in het scherm op 'Nieuw item'. In het volgende scherm zal EffectConnect een aantal gegevens nodig hebben om een bundel te kunnen creëren.

1) Kanalen: geef hier aan op welke kanalen je de bundel wenst aan te bieden. Let op : na het opslaan van de configuratie kan je bundel vrij snel aangeboden zijn bij de kanalen!

2) SKU: vul hier een SKU code in die je wenst te gebruiken voor je bundel. Deze code zal enkel naar de verkoopkanalen gecommuniceerd worden, niet naar je webshop. Dit mag een zelfverzonnen SKU zijn, maar een logische opbouw van SKU is altijd geadviseerd (bijvoorbeeld : Kussenbundel01)

3) EAN: vul hier een EAN code in die je wil toewijzen aan je bundel. Dit is ook de EAN code die naar de verkoopplatformen gecommuniceerd zal worden. Let op : gebruik een geldige, unieke en niet gebruikte EAN code voor dit veld. Als op de verkoopplatformen reeds content (productinformatie) bekend is bij de EAN code die je gaat gebruiken, adviseren we om èèrst de productinformatie aan te passen en vervolgens je bundel aan te maken. Als er (nog) geen productinformatie bekend is op de verkoopkanalen dan kun je gerust de bundel al aanmaken. De bundel zal niet te koop komen te staan zolang de productinformatie nog niet aangemaakt is.

4) Titel: geef een titel in voor je productbundel, dit is handig voor je eigen referentie!

5) Producten: in dit blok ga je jouw bundel samenstellen.

5.1) Product: bij het veld 'product' kun je zoeken naar geschikte producten voor jouw bundel. Door de knop 'regel toevoegen' te gebruiken kun je meerdere producten aan je bundel toevoegen.

5.2) Aantal: in het veld 'aantal' geef je aan hoeveel aantal producten je wenst toe te voegen aan jouw bundel. Wil je bijvoorbeeld 4 keer een product in je bundel aanbieden? Vul dan '4' in.

5.3) Voorraad: in dit veld kun je zien wat de huidige voorraad is van het betreffende product zoals deze in jouw webshop of brondata vermeldt staat.

5.4) Prijs per stuk: in dit veld kun je aangeven wat de prijs dient te zijn voor de individuele producten. Als je deze prijs aanpast zul je ook zien dat de 'totaalprijs' beneden de 'prijs per stuk' kolom automatisch wordt bijgewerkt.

Beneden laten we een voorbeeld zien van 4 producten in 1 bundel waarbij de prijzen individueel aangepast zijn om een rond bedrag van €70 te bereiken.

Wanneer je de bundel naar wens hebt ingericht klik je op 'opslaan', de bundel wordt dan opgeslagen en aangeboden op de verkoopplatformen.

Goed om te weten:

• Je maakt in EffectConnect de bundel aan. EffectConnect stuurt deze door naar de marketplace. Je zult vervolgens bij de marketplace zelf de content moeten aanmaken.
  • De productinformatie van een bundel (titel, omschrijving, afbeelding, kenmerken) vul je altijd in op het verkoopkanaal zelf. Dit gaat niet automatisch!
  • De bundel wordt als 'individueel product' aangeboden op de verkoopkanalen. Wanneer er een order plaatsvindt zal EffectConnect herkennen dat het bestelde product een bundel is.
    Vervolgens zal de order met 'losse producten' (die in je bundel zitten) aangemeld worden bij je webshop of bronsysteem.
  • Een bundel staat gemiddeld binnen ca. 20 minuten aangeboden op het verkoopkanaal (mits de content / productinformatie bekend is).
  • Je kunt bundels niet opzoeken via de reguliere zoekfunctie van EffectConnect. Je kunt deze enkel bereiken via 'producten > bundels'.
  • Wens je een bundel niet meer aan te bieden op een kanaal? Bewerk de bundel en de-selecteer het gewenste kanaal. Sla vervolgens de bundel op.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, op- of aanmerkingen? Laat het ons gerust weten!