Wanneer je een product of productinformatie mist in EffectConnect kan dit meerdere oorzaken hebben. Vrijwel altijd is hier een goede reden voor. Op deze pagina lees je de meest voorkomende oorzaken.

Let op : EffectConnect importeert iedere 24 uur je producten (nieuwe, aangepaste producten). Heb je de aanpassing minder dan 24 uur geleden doorgevoerd? Wacht dan tot de synchronisatie is uitgevoerd. Dit geldt ook wanneer je aanpassingen in onderstaande instellingen hebt gemaakt.

Magento

De EffectConnect plugin voor EffectConnect heeft de mogelijkheid om specifieke producten uit te sluiten in de synchronisatie richting EffectConnect.

Je kunt dit controleren door in Magento de instellingen van de EffectConnect plugin te controleren.

Magento 1.x

1. Kies in jouw Magento omgeving in het horizontale topmenu voor 'systeem'
  2. Selecteer 'configuratie' (beneden in het menu)
  3. Op de volgende pagina kies je aan de linkerzijde voor 'EffectConnect settings'
  4. Bekijk de instellingen onder het kopje 'product data'

Magento 2.x

1. Kies in jouw Magento omgeving links in het menu voor 'system'
  2. Selecteer bij het kader 'EffectConnect' de knop 'settings
  3. Bekijk de instellingen onder het kopje 'product data'

Controleer de volgende instellingen :

Store view:

Met deze instelling houdt EffectConnect rekening bij het importeren van producten. Bevindt het product dat niet in EffectConnect staat zich buiten de geselecteerde storeview? Dan is dat de oorzaak van het probleem.
EffectConnect zal enkel producten importeren die ingedeeld staan in de geselecteerde storeview.

Sync type:

EffectConnect kijkt bij het importeren van je producten naar deze instelling.

Bekijk de status van het betreffende product, mogelijk zal het product niet geïmporteerd zijn omdat de status niet overeenkomt met de geselecteerde instelling.

Only use products with a valid EAN:

Deze instelling betekent dat EffectConnect enkel producten zal importeren met een geldige EAN code.

Je kunt op Google zoeken naar 'EAN Validator', dat zijn handitge tools waarmee je kunt controleren of een EAN code geldig is of niet.

Lightspeed, OpenCart, Prestashop, WooCommerce en CCV Shop

Er kunnen enkele oorzaken zijn waarom een product niet in EffectConnect komt te staan. Controleer hiervoor de volgende punten :

• Verplichte keuzevelden: bevat jouw product verplichte keuzevelden? Dan wordt het product niet geïmporteerd.
    De reden hiervoor is dat deze verplichte keuzevelden niet doorgestuurd (kunnen) worden naar de marketplaces. Zonder dat deze velden ingevuld zijn kan de order niet aangemeld worden bij je webshop.

• Minimale bestelhoeveelheid: marketplaces kunnen geen minimale bestelhoeveelheid weergeven. Wanneer een product minder vaak is besteld dan dat de minimale hoeveelheid aangeeft kan de order niet aangemeld worden bij je webshop..

Custom connectie (XML, CSV)

In een maatwerk koppeling kunnen altijd verschillende oorzaken zijn waarom een product niet in EffectConnect staat of een update niet doorgevoerd wordt.

• Product staat niet in de brondata: controleer of het product wel in de betreffende brondata staat (je eigen feed). Staat deze hier niet in? Dan is dat de oorzaak. Staat het product wél in de feed maar niet in EffectConnect en is de wijziging langer dan 24 uur geleden doorgevoerd? Neem contact op met onze support desk.
  • Is je brondata bereikbaar? Belangrijk is dat de brondata die je aanlevert (continu) bereikbaar is. Is je feed wel bereikbaar? Zo ja, neem contact op met onze support desk.

Staat je product alsnog niet in EffectConnect? Neem gerust contact met ons op.