Bol.com biedt sinds mei 2017 de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een verlaagde commissie wanneer je jouw prijs aanpast naar een maximale prijs die bol.com aangeeft.

Je kunt in EffectConnect zien of jouw producten in aanmerking komen voor een verlaagde commissie door jouw prijs aan te passen.

Verlaagde COMMISSIE activeren

Als je ingelogd bent in EffectConnect kun je bij de pagina 'producten' kiezen voor de knop 'instellingen'. Je kunt dan de weergave van de 'bol.com drempelprijs' inschakelen.

De drempelprijs is de maximale prijs die je voor een product mag gebruiken, goedkoper mag natuurlijk ook. Is je product duurder dan de maximale prijs? Dan kom je niet in aanmerking voor de verlaagde commissie.

Wanneer je deze kolom hebt ingeschakeld en de instelling hebt opgeslagen zul je in het productoverzicht (pagina 'producten') een extra kolom zien die de drempelprijs weergeeft, je kunt deze kolom ook sorteren.

Bol.com biedt niet voor alle producten deze verlaagde commissie aan maar is wel continu bezig met het uitbreiden van de producten die hiervoor in aanmerking komen.

Gebruik maken van een CSV rapport

EffectConnect biedt de mogelijkheid om een CSV rapport te downloaden van al jouw producten met je huidige prijs, de drempelprijs van bol.com en de verlaagde commissie waarvoor je in aanmerking komt. Zo kun je zelf onderzoeken bij welke producten je de verlaagde commissie wenst toe te passen.

Dit rapport kun je inzien door in de bol.com drempelprijs kolom op het icoon van de statistieken te klikken.

Vervolgens selecteer je het kanaal waarvoor je het rapport wenst in te zien. Nadat je de selectie gemaakt hebt wordt er automatisch een CSV bestand gedownload.

Je kunt aan de hand van deze data zelf bekijken waar je eventuele wijzigingen gaat toepassen.

DE drempelprijs gebruiken in combinatie met de repricer

Je kunt de drempelprijs van bol.com automatisch laten meenemen in de dynamische repricing.

Om hier gebruik van te maken kun je jouw bestaande reprice regels aanpassen en ervoor kiezen om de maximale prijs (drempelbedrag) mee te nemen in jouw formules.

Bovenstaande afbeelding is een voorbeeld.

Als er een maximale prijs bekend is voor een product in de repriceregel, dan zal de repricer de maximale prijs niet hoger laten komen dan de maximale prijs die bol.com aangeeft.
Is er géén maximale prijs beschikbaar? Dan zal de repricer jouw originele formule gebruiken.