Je kunt in EffectConnect een nieuw kanaal aanmaken voor een specifieke marketplace.

Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

1. Log in in EffectConnect;
  2. Kies links in het menu voor 'kanalen';
  3. Kies rechtsboven in het scherm voor 'nieuw item';
    Zie je de knop 'nieuw item' niet staan? Neem dan contact met ons op;
  4. Kies het type kanaal dat je wenst toe te voegen en vul de openstaande velden in naar wens;
  5. Selecteer de synchronisaties die je wenst te activeren.

Uitleg:

Actief: deze instelling activeert of deactiveert het kanaal. Zie het als een aan- en uit knop voor het gehele kanaal.

Productsynchronisatie: deze instelling stuurt de export van productinformatie aan en staat los van de andere synchronisaties.
    De productsynchronisatie dient enkel voor het aanleveren van productinformatie zoals een titel, omschrijving, afbeeldingen etc.

Voorraadsynchronisatie: deze instelling stuurt de export van voorraadinformatie aan en staat los van de andere synchronisaties. Voorbeeld: als je producten op Bol.com wenst aan te bieden die bij Bol.com al bekend zijn, is dit schuifje voldoende. De voorraadsynchronisatie stuurt o.a. de EAN en SKU code, voorraad, prijs en levertijd naar de marketplace.

Ordersynchronisatie: deze instelling zorgt ervoor dat de orders van de marketplace worden opgehaald en naar je webshop gestuurd worden.

Prijssynchronisatie: deze instelling is niet altijd zichtbaar, bij veel marketplaces is een prijs altijd verplicht. In het geval van bijvoorbeeld Amazon kun je deze synchronisatie uitschakelen.
    EffectConnect zal dan géén prijzen meer doorsturen naar de marketplace.

Nadat je een kanaal hebt aangemaakt kun je deze op actief zetten. Let wel: zodra je een kanaal op actief zet zullen de synchronisaties gestart worden.

Twijfel je of dit wel direct de juiste keuze is? Neem dan contact met ons op.

Je dient bij het aanmaken van een kanaal een aantal configuraties te doorlopen. Beneden zie je de meest voorkomende items, heb je daarover meer informatie nodig? Klik dan op het gewenste item.