Kies in het linkermenu voor 'Kanalen' en vervolgens voor ‘XML Feedbuilder’. Een feed opstellen bestaat uit 3 stappen:

1. Een template maken of selecteren;
  2. Een feed koppelen;
  3. De productselectie doorlopen.

Feed aanmaken

Wanneer je de XML Feeds module hebt geopend kies je voor de tegel ‘templates’, je ziet hier een overzicht van alle templates die actief zijn.

• Kies voor ‘template toevoegen’;
    • Nieuwe feed maken: vul een titel in bij ‘Template naam’ en klik op ‘Aanmaken’;
    • Template gebruiken: Selecteer in de 2de kolom (Template kopiëren) de gewenste template. De kolommen ‘Template naam’ en ‘Template type’ worden automatisch ingevuld.
      Indien gewenst kun je bij ‘Template naam’ nog een naam voor eigen referentie invullen.
  • Klik op ‘aanmaken, je keert nu terug naar het overzicht;
  • Bewerk de template om (bijvoorbeeld) de velden aan te passen (toevoegen, verwijderen). Gebruik hiervoor het eerste icoon met het programmeersymbool ( );

• Velden toevoegen:
    • Om een waarde toe te voegen klik je (in de template editor) op een gewenst veld waar je het nieuwe veld vóór, na of in wenst te plaatsen. Wanneer je nog géén velden hebt mag je verder naar stap 3;
    • Klik op de knop ‘Invoegen’ en geef aan of de invoer vóór, na of in de geselecteerde node wenst te plaatsen;
    • Vul aan de rechterzijde de velden in die je wenst toe te voegen. Je kunt  meerdere velden invoeren door gebruik te maken van het ‘+’ symbool;
    • Vul de titel en (optioneel) infovelden in en klik op ‘toevoegen’ om de velden in de template toe te voegen.

• Velden wijzigen: Je kunt in de XML Editor meerdere velden selecteren (d.m.v. SHIFT+KLIK) en wijzigen. Maak je selectie en selecteer boven in het topmenu de gewenste keuze;

Verplicht: maak de velden verplichte waarden, wanneer een waarde ontbreekt zal het product niet in de feed komen
    Bewerken: bewerk de velden, bij het selecteren van deze keuze zullen de velden aan de rechterzijde verschijnen. Hier kun je de velden aanpassen.
    Verwijderen: verwijder de geselecteerde velden.

• Is de template naar wens? Klik dan op het icoon met om de template volledig op te slaan. Ga vervolgens terug naar het overzicht scherm van de templates.

• Template velden koppelen: kies vanuit het template overzicht voor het 2de icoontje (mapping) om de template velden te koppelen aan jouw eigen data;

• Nu is het van belang om alle velden te koppelen aan een waarde, eigenschap of prijs.
    Klik in de XML weergave op een waarde (bijvoorbeeld de omschrijving);

• Selecteer een gewenste waarde uit het dropdownmenu:
    • Staffelwaarde: gebruik staffelwaarde om een waarde op basis van (inkoop)prijs of voorraad te gebruiken.
    • Zoeken en vervangen: wens je gebruik te maken van ‘zoeken en vervangen’? Selecteer een gewenst, koppel een waarde en kies voor het symbool;

• Afbeeldingen : standaard wordt de afbeelding van de productvariant ingeladen, tenzij er geen afbeeldingen op variant niveau aanwezig zijn. Wanneer je afbeeldingen selecteert kun je een maximum aantal afbeeldingen selecteren en wélke afbeelding(en) er gebruikt dienen te worden.

• Herhaal alle                        -              plaats alle afbeeldingen in de feed
  • Enkele                               -              gebruik enkel 1 afbeelding
  • Herhaal alle behalve            -              sluit een enkele afbeelding uit
  • Herhaal alleen                     -              selecteer welke afbeeldingen toegevoegd dienen te worden

Voorbeeld: kies alle afbeeldingen behalve afbeelding 2, gebruik maximaal 5 afbeeldingen

TIP: De volgorde van de afbeeldingen kun je in EffectConnect bekijken. Open een product in EffectConnect en bekijk het tabblad ‘Afbeeldingen’.

• Herhaal dit bij alle velden en sla ten slotte de template op d.m.v. het  icoon;
  • De template is opgeslagen.

Categorieën mappen

Het kan voorkomen dat je jouw categorieën dient te mappen aan de categorieën die ondersteund worden door het verkoopkanaal. Zo hebben Google Shopping en Shopalike een mapping nodig voor de categorieën om jouw producten te kunnen weergeven.

• Kies links in het menu voor ‘XML feeds’;
  • Kies voor 'mapping';
  • Klik op het platform dat je wenst te mappen. Je categorieën worden nu geladen;
  • Klik aan de linkerzijde een categorie aan die nog niet groen is. Een groen gekleurde categorie is al gemapt;

Let op: je kunt ook meerdere categorieën selecteren door éérst 'shift' ingedrukt te houden en vervolgens de gewenste categorieën aan te klikken. Shift dient ten alle tijden ingedrukt te zijn bij het selecteren van een (extra) categorie.

• Aan de bovenzijde van het scherm verschijnen 3 opties:

Selectie tonen: bekijk de selectie en verwijder geselecteerde categorieën (indien gewenst);
    Toekennen: koppel de geselecteerde categorieën aan een categorie van het verkoopplatform;
    Verwijder selectie: verwijder de geselecteerde categorieën;

• Wanneer je de selectie gemaakt hebt klik je op 'toekennen' en kun je de categorieën koppelen aan een categorie van het verkoopplatform;
  • Zoek vervolgens in het witte zoekveld een geschikte categorie (of steekwoord), bijvoorbeeld stoelkussen;
  • Klik op het vergrootglas (zoek icoon) of druk op enter;
  • Klik de categorie aan waarin je jouw categorie wenst te mappen. De categorie zal groen gekleurd worden wanneer deze gekoppeld is;
  • Klik vervolgens op het blauwe blokje met het pijltje ( ) en herhaal stap 5 t/m 9 tot je alle gewenste categorieën gemapt hebt;
  • Klik vervolgens op de knop 'save'.

De feed zal iedere nacht opnieuw gegenereerd worden. Aan de hand van de feedback van het platform is het belangrijk om (eventuele) verbeterpunten door te voeren in de feed.

Heb je hulp nodig bij het verwerken van deze verbeterpunten? Laat ons dit gerust weten.

Feed genereren met productselectie

• Kies links in het menu voor ‘XML Feeds’ en selecteer ‘feeds’;
  • Klik op de blauwe knop met ‘+ Nieuwe feed’;
  • Vul een feed naam in en selecteer de template waarop je de feed wenst te genereren;
  • Vul de productselectie naar wens in en klik op het icoontje. EffectConnect zal nu het aantal producten berekenen aan de hand van je selectie;
  • Je feed is opgeslagen. Ga terug naar het vorige scherm ‘feeds’ en je zal de feed terugzien;
  • Klik op het icoontje met de bliksemschicht  om de feed te genereren. Wanneer de statuspagina aangeeft dat de feed gegenereerd is;
  • Ververs het feed overzicht in EffectConnect;
  • Je ziet nu een feed ocatie staan, je kunt de feed downloaden of rechts klikken en de feed locatie kopiëren.

Intervals configureren

Het is mogelijk om in EffectConnect intervallen te configureren voor het genereren van je feed. Bijvoorbeeld iedere 2 uur, of tussen 03:00 en 05:00 ’s nachts.

Deze functionaliteit is standaard niet ingeschakeld, neem contact op met support als je de intervallen wenst te wijzigen.