Let op: vanaf Juli 2019 tref je een andere repricer binnen EffectConnect, deze is vrijwel volledig vernieuwd.

Onderstaande informatie en afbeeldingen zal dus afwijken van de repricer die je binnen EffectConnect treft. De werking van formules is onveranderd gebleven, dit kun je dus nog altijd configureren zoals beneden genoteerd staat.

Kijk voor informatie over de huidige (nieuwe repricer) de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=JS0_w4XbGew

Wij zullen de informatie op deze pagina zo snel mogelijk bijwerken.

-----

Repricer

De repricer werkt op basis van regels, formules en voorwaarden.  In de repricer kunnen (standaard) maximaal 10 regels gebruikt worden.

Kies in het linkermenu voor ‘repricer’ om de reprice module te openen.
In het volgende scherm zie je een overzicht van je huidige reprice regels.

Nieuwe regel aanmaken

Klik op de knop   en vul de velden op het volgende scherm naar wens in:

1. Kies kanaal: selecteer het kanaal waarop je de reprice regel wenst te configureren;
  2. Kies matchmethode: selecteer of je de repricer wenst te richten op het goedkoopste, duurste of het beste aanbod;
  3. Naam voor de regel: vul een titel voor eigen referentie in;

4. (Optioneel) In het veld ‘Niet concurreren met’ kun je andere verkopers uitsluiten voor de repricer. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je zelf meerdere verkoopaccounts hebt of je niet wil concurreren met een specifieke verkoper;
  5. Vul de formules naar wens in. Selecteer in de kolommen bij de formules of je gebruik wenst te maken van een formule of een vast bedrag in eurocent;

Voorbeeld van bovenstaande formule: Als de concurrent minimaal 2 eurocent goedkoper is dan mij, pas de prijs dan 5 eurocent beneden de concurrent aan. Het minimum bedrag is 85% van de opslagprijs. Als de concurrent minimaal 3 eurocent duurder dan mij is, pas het bedrag aan met 5 eurocent beneden de concurrent. Het maximum bedrag is 120% van de opslagprijs.

Je kunt in de formules gebruik maken van afkortingen voor de actuele prijzen.

PI = Productprijs (inkoop)
    PV = Productprijs (verkoop)
    PO = Opslagprijs (verkoop+opslag)
    EP = Externe productprijs;

6. Combineer voorwaarden voor de producten die je wenst te repricen. Je kunt combinaties maken op basis van categorie-, merk en prijsniveau.
    Voorbeeld van de voorwaarden: reprice enkel producten van het merk Zoku en het merk Zassenhaus met een inkoopprijs tussen de 0 en 5 euro.

Bekijken welke producten gerepriced zijn in het productoverzicht

Kies in het linkermenu voor ‘producten’. In de kolom ‘reprice’ zie je de actuele prijs die de repricer hanteert voor het product.

Zie je nog geen ‘reprice’ kolom staan? Klik dan op ‘instellingen’. In het volgende scherm kun je ‘reprice’ aanklikken en verplaatsen naar de ‘Gebruikte kolommen’. Klik op opslaan en de kolom ‘reprice’ zal getoond worden.

Op productniveau

Open een product door op het oogje te klikken. Kies vervolgens voor het tabblad ‘repricer’. Je ziet in het volgende scherm waarom een specifieke prijs wordt gehanteerd.

Je ziet een simulatie met de formules die je ingevoerd hebt. De simulatie is gebaseerd op databasegegevens, niet op live gegevens.

TIP bij de repricer voor bol.com: gebruik de repricer efficiënt. Per uur kunnen maximaal 2000 producten gerepriced worden, ieder product dat niet op bol.com staat wordt alsnog meegerekend.